Gyöngyösi Márton: Várom Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely magyarázatát

Gyöngyösi Márton: Várom Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely magyarázatát

Gyöngyösi Márton (Képernyőfelvétel: Gyöngyösi Márton / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök arra, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) több milliárdos bírságot róhat ki az ellenzéki pártokra.

A politikus közösségi oldalára feltöltött videójában többek közt arról beszélt: „közeledik a választás, úgyhogy a Fidesz ismét megrendelte nekünk a szokásos gigabírságot az Állami Számvevőszéknél”. – A Jobbik-Konzervatívok minden kampánypénzzel elszámolt. Ezért most mások gyanús ügyleteit akarják rajtunk számon kérni. Szerintem úgy becsületes, ha mindenki a maga dolgaiért vállalja a felelősséget. Kíváncsian várom Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely, valamint kollégáik magyarázatát, ha már egyszer az ő „pénzezgetésük” miatt minket akarnak megbüntetni – írta bejegyzésében.

Gyöngyösi a drámai zenei aláfestésű videóban úgy fogalmaz a számvevőszék kapcsán: „elegáns könnyedséggel a baloldali ellenzék pénzügyi manővereit próbálja a nyakunkba varrni. Gondolom kicsit leszóltak a Fidesztől az ÁSZ-nak, hogy kicsit tereljenek már minket össze, és ha lehet, vegyék már el a mi pénzünket is, amellyel a politikánkat bemutathatnánk az országnak”.

Arra is kitért, feltenne Márki-Zay Péternek és Karácsony Gergelynek „néhány százmillió forintos kérdést”. – Ideje lenne ugyanis, hogy végre elmeséljék, mit is pénzezgettek ők a kampány alatt. Érdeklődésre tartana például számot, hogy mi történt aközött, hogy Karácsony Gergely azt mondta, a villamos kéne, hogy elüsse, hogy visszalépjen, és a pár órával későbbi visszalépése között. Aranyból volt tán az a villamos, Gergő? Esetleg a hódmezővásárhelyi tramtraint küldted, Péter? (...) Kíváncsiak volnánk arra is, hogyan került több milliárd forint a Karácsony Gergelyhez kötődő Korányi Dávidon keresztül az amerikai Action fro Democracytól – és most figyeljetek, micsoda nevek következnek a múltból – a Bajnai Gordonhoz, Szigetvári Viktorhoz és Ficsor Ádámhoz kötődő Datadat csoporthoz, tehát a baloldali pártok egykori politikusaihoz? – tette fel a kérdést. Végül azt a következtetést vonta le: „amíg ezek az emberek pont úgy pénzezgetnek, pont úgy szervezkednek a háttérben, és pontosan ugyanúgy semmibe veszik a választóikat, mint a Fidesz, addig velük nem lehet semmiféle választást megnyerni. És talán nem is érdemes.”

Arról, hogy több milliárdos ÁSZ-büntetés béníthatja meg az ellenzéki pártokat a kampány előtt itt írtunk, itt pedig arról, hogy a Számvevőszék szerint még nem döntöttek a bírság összegéről.