Karácsony: A kormány vasra és betonra költené a helyreállítási alap pénzét

Karácsony: A kormány vasra és betonra költené a helyreállítási alap pénzét

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Brüsszelig is hajlandó elmenni Karácsony Gergely, karöltve a Magyar Önkormányzatok Szövetségével, hogy „ne lehessen megint elherdálni Magyarország jövőjét.” A főpolgármester a Facebook-oldalán írt arról, hogy a kormány szerinte nem az emberek megsegítésére, hanem vasra és betonra költené az európai Helyreállítási Alap támogatását.

A politikus szerint az még rendben is van, hogy a kormány a válságkezelő alapból kívánja finanszírozni az orvosoknak már megígért béremelést. Közben viszont a foglalkoztatáspolitikai államtitkár arról beszélt, hogy aki a válság miatt elvesztette munkáját a versenyszférában, elmehet még közmunkásnak. Ez a két hír Karácsony szerint jól mutatja, hogy igenis lehetne a pénzt az évtizedek óta felhalmozódott egzisztenciális problémák kezelésére fordítani. A kormány viszont, úgy látja, mégsem akar érdemi segítséget nyújtani a bajba jutottaknak.

– Az igazi baj, hogy a kormány napokban bemutatott tervei az 5800 milliárd felhasználásáról az építőiparról szólnak, nem a magyar társadalomról; betonról és nem az emberről; a kevesekről és nem a többségről; az oligarchák érdekeiről és nem a magyar vállalkozások támogatásáról. A kormány visszatérni látszik a tárgyalóasztalhoz, hogy a programról egyeztessen a fővárosi városvezetéssel. Mi a budapesti projektek mellett amellett fogunk érvelni, hogy az egész program fókuszát változtassák meg, a betonról az emberre – szögezte le Karácsony Gergely, hozzátéve, hogy ha a tárgyalóasztalnál nem érnek célt, akkor az Európai Unió által biztosított lehetőségeikkel fognak élni.