Kásler: A vasalódeszkás tanár a szárazföldi tengerész típusos esete

Kásler: A vasalódeszkás tanár a szárazföldi tengerész típusos esete

Vezsenyi László

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Úgy gondolom, hogy a szárazföldi tengerész típusos esete fordult elő. Nyilván a testnevelő tanárt a jó szándék, a kreativitás vezette, de ilyen esetekben érdemes azért a veszélyérzettel is összehangolni az eseménysort – mondta Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter a Miniszteri percek hatodik részében Vezsenyi László pedagógus vasalódeszkás akciójáról.

Közismert, hogy a nívódíjas pedagógus a nappalijában bizonyította be, hogy egy kis fantáziával akár egy vasalódeszkán is lehet úszást oktatni. A videónak hatalmas sikere volt a diákok és széles közvélemény előtt, nem így gondolta ezt a tankerület vezetője, aki eltiltotta a tanítástól a pedagógust és elvették összes csoportját is. Miután a Klebelsberg Központ Balázs József tankerületi vezetőt döntése felülvizsgálatára kérte, az Emmi is egyértelmű túlkapásként értékelte a tankerületi vezető lépését, az oktatási jogok biztosa pedig hivatalos vizsgálatot indított, mert az ombudsman szerint a tanárt emberi méltóságában sértették meg, és érdekében online petíció is indult, Balázs József lemondott tisztségéről.

A miniszter az egészségügyi ellátás visszaállításával kapcsolatos tudnivalókról annyit mondott, hogy járványügyi szempontból visszafelé haladunk március első heteire, amikor szórványosan fordult elő megbetegedés.Az embereknek ugyanazt kell tenni most, mint akkor. Azaz be kell tartani a személyi higiénia előírásait, gyakrabban kell kezet mosni, kerülni kell a tömeget és szájmaszkot kell viselni. 

A miniszter szavai szerint az egészségügyben a halasztható beavatkozások ismét megkezdődtek, de hosszú heteknek kell eltelnie, mire visszaáll a teljes rend. Ez várhatóan legalább két hónapot, de talán valamivel hosszabb időt igényel. Végül Kásler arról is szót ejtette, hogy járvány idején az emberekben nagyobb az egészségtudatosság, és egyben reményét fejezte ki, hogy ez a jó szokás a járvány után is megmarad. 

https://www.facebook.com/kasler.miklos.hivatalos/videos/928020890999567/