Kihátrált a pódiumbeszélgetésből Takács Péter egészségügyi államtitkár

Kihátrált a pódiumbeszélgetésből Takács Péter egészségügyi államtitkár

BTakács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára előterjesztőként felszólal a kötelező orvosi kamarai tagság megszüntetéséről szóló vitán az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. február 28-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azután mondta le a nyilvános beszélgetést, hogy elfogadták a Magyar Orvosi Kamarát (MOK) kiüresítő törvényt.

Szerdán délutánra hirdette meg a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) életmód szakosztálya azt a pódiumbeszélgetést, amelynek egyik vendége a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára lett volna. Ám a szervezők kedd délutáni közlése szerint Takács Péter lemondta a szereplést. Az eseményen az államtitkár Újlaki Ákossal, a Boston Consulting Group egészségügyi szakértőjével és Závecz Tiborral, a Závecz Research alapító-ügyvezetőjével beszélgetett volna Danó Anna, a Népszava egészségügyi szakújságírójának moderálásával.

A sajtónyilvános beszélgetés különösen érdekes lett volna annak tükrében, hogy kedd délután a parlament sürgősségi eljárással elfogadta azt a törvénytervezetet, amelynek értelmében megszűnik az orvosok Magyar Orvosi Kamarában (MOK) való kötelező tagsága. A jogszabály szerint a MOK etikai eljárásait a Pintér Sándor belügyminiszter alá rendelt tanácsadó testület, az úgynevezett Egészségügyi Tudományos Tanács hatáskörébe utalják.