Közel tízmilliárdba került eddig a szankciós konzultáció

Közel tízmilliárdba került eddig a szankciós konzultáció

A bombás nemzeti konzultáció (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindeddig 9 milliárd 868 millió 125 ezer 988 forintba került a kormány szankcióellenes nemzeti konzultációja – számolt be róla Facebookon Kassai Dániel XVIII. kerületi független önkormányzati képviselő. A politikus a Miniszterelnöki Kabinetirodától kérte ki az adatokat.

A kormány hirdetésekre tavaly októbertől 7 milliárd 142 millió 629 ezer 929 forintot költött, a konzultációs ívek postázási és nyomdaköltségei pedig további 2,7 milliárd forintot tettek ki. A konzultáció eredményességét hirdető plakátkampány költségei ráadásul még nincsenek is benn a fenti összegekben. A kormány a tavaly májustól számított tizenkét hónapra 75 milliárdos keretösszeget ítélt meg magának kommunikációs célokra.

A konzultációt eközben a magyarok 17,6 százaléka töltötte ki és küldte vissza. A mostani eredményplakátokon azt hirdetik, hogy 97 százalék húzta be az ikszet a szankciók ellen. Az Európai Bizottság szóvivője ezután felhívta rá a magyar kormány figyelmét, hogy egyhangú döntés szükséges a szankciók elfogadásához. Orbán Viktor erre válaszul azt mondta, a kormány nem szavazott meg szankciókat, hanem „hagyta létrejönni” azokat, amelyek nem érintik hazánkat érzékenyen.