Leégett egy budapesti uszoda

Leégett egy budapesti uszoda

Az égő XVI. kerületi uszoda (Fotó: Budapest XVI. Kerületi Önkormányzat/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leégett egy uszoda tetőszerkezete Budapesten, a XVI. kerületben szombat hajnalban - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t közleményben. A 2200 négyzetméteres uszoda tetőszerkezete 300 négyzetméteren gyulladt ki. A tűzesethez a fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók is kivonultak.

A katasztrófavédelem mobil laborja folyamatosan ellenőrzi a környéken a levegő minőségét, de veszélyes anyagkoncentrációt a mérések nem mutattak ki - ismertetik a közleményben.

A kerületi önkormányzat Facebook-oldalán Kovács Péter polgármester arról tájékoztatott, hogy eddig ismeretlen okból keletkezett tűz a rákosszentmihályi Konrád Ferenc Uszodában. A Tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre és sikeresen megfékezte a lángokat. 

A polgármester szerint a pontos okokra a statikai ellenőrzés utáni tűzvizsgálat eredménye ad majd választ. Addig is megnyitják az Erzsébetligeti Uszodát, de ennek időpontjáról később tudnak tájékoztatást adni.



Címkék: tűzeset, uszoda