Új luxusjachton fotózta le a 444 Mészáros Lőrincéket

Új luxusjachton fotózta le a 444 Mészáros Lőrincéket

Mészáros Lőrinc beszédet mond a Mészáros Alapítvány VI. konferenciáján Balatonalmádiban 2022. augusztus 2-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy új, a korábban egyes NER-es vállalkozókénál használtnál jóval nagyobb jachton fotózta le a 444.hu Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát. A ROSE D’OR nevű luxushajóról van szó, amely – mint írták – 62 méter hosszú (ez 23 méterrel hosszabb a nemrég eladásra kínált Seagull-nál), hat kabinja van, két medence található a fedélzeten, egy kisebb jakuzziszerű elöl, egy nagyobbacska hátul az alsó szinten. Egy Superyachtfan nevű oldal szerint az ára 75 millió dollár, ami átszámítva 27 milliárd forint.

A cikk szerint a yacht július 31-én reggel érkezett Nápolyba, onnan délután már Mészáros Lőrinc gyerekeivel a fedélzetén indult el Amalfi irányába. Augusztus 3-án délután csatlakozott Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea és rögtön el is indultak Caprira. A sziget előtt lehorgonyoztak, este fél nyolckor beálltak a Marina Grande kikötőbe. Másnap reggel elindultak Sorrento felé, és a Porto Marina di Cassano előtti magas sziklafal alatt strandolással telt a nap. Este újra Capri, alvás a kikötőben. Augusztus 5-én reggel az Amalfi-part mentén újra Salerno felé tartott a ROSE D’OR.

Az Átlátszó a napokban írta meg, hogy új tulajdonosra vár a Seagull (azaz Sirály) MRD nevű luxusjacht, amit 2021-től használtak főleg kormányközeli vállalkozók. A hajót 32,9 millió euróért, azaz jelenlegi árfolyamon nagyjából 12,5 milliárd forintért hirdetik.