Magyar Péter máris visszaszólt Gulyás Gergelynek

Magyar Péter máris visszaszólt Gulyás Gergelynek

Magyar Péter a Partizán műsorában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Tisztelt Miniszter Úr, Kedves Gergő, Állításaiddal ellentétben, soha nem fenyegettelek semmilyen ügyben. Ez rágalmazás. Ha ilyet írtam neked, felhatalmazlak, hogy hozd nyilvánosságra” – így reagált Magyar Péter a Facebookon, azon melegében, a kormányinfón elhangzottakra. 

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter többek között azt állította a kormányinfón Magyar Péter kapcsán, hogy „a viszonyunk egykor tényleg baráti volt”, és azt most a legnagyobb szomorúsággal nézi, hogy Magyar most épp azok ellen van, akikkel egykor együtt küzdöttek. Ugyanakkor azt is mondta, hogy nem hívta fel Magyart a Partizán-interjú óta, és hónapokkal ezelőtt beszéltek utoljára. Szerinte Magyar előre megírta neki, hogy ezt fogja csinálni, ha megszűnnek az állami megbízásai, de Gulyás nem szereti, ha fenyegetik, így nem próbálta meg lebeszélni. Gulyás szerint az, hogy KEHI-vizsgálatot kapott a Diákhitel Központ, miközben Magyar Péter először vált szét Varga Judittól, az nem függ össze. Elhangzott az a kérdés is: mennyire életszerű, hogy valaki azzal fenyeget, hogy bedönti a NER-t? Gulyás erre azt mondta, a NER bedöntéséről azért nincs szó, de ettől még a fenyegetés megtörtént. – Rendelkezésemre áll az üzenet, de nem szeretnék vele előállni, mert még ha modortalanul is jött az üzenet, úgy veszem, hogy a magánjellegű kapcsolattartás része volt – mondta Gulyás Magyar állítólagos üzenetéről. Szerinte Magyar egyébként megelőlegezett bizalmat kapott, amikor az állami állásokra kiválasztották.

Ezekre válaszolt közösségi oldalán a NER-ből kiugrott Magyar Péter: szerinte Gulyás 2023 nyarán (írásban) jelezte, hogy az állami megbízásait a volt felesége ilyen irányú döntése esetén tarthatja meg. – Habár korábban még azt mondtad, hogy egy gyors/zökkenőmentes válás esetén természetesen semmi nem változik. Ez inkább hangzik burkolt fenyegetésnek – tette hozzá. 

Kitért arra is, hogy Gulyás szerint csak megelőlegezték neki az állami posztokat. „Merem remélni, hogy Magyarországon az állami vezetői pozíciókat szakmai alapon osztják és az én esetem csak egy sajnálatos kivétel volt – jegyezte meg. Majd végül így szúrt oda: „sokkal fontosabb téma: megköszönném, ha a magyar közélet megtisztulása érdekében befáradnál velem a Központi Nyomozó Főügyészségre egy az egész országot felkavaró büntetőügyben tanúskodni. Úgyis rég találkoztunk.”