Már van, ahol esik az ónos eső

Már van, ahol esik az ónos eső

Ónos eső fagyott a járdára Bonyhádon, 2024. január 23-án. (Fotó: Bittner Levente/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bács-Kiskun, Tolna és Baranya megyében ónos eső esik, a főváros vonzáskörzetében, illetve Balassagyarmatnál havazik, szállingózik a hó, Martonvásár környékén havas eső esik – közölte az Útinform.

Ugyan a preventív védekezés következtében szinte az ország egész területén a gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata sónedves, ettől függetlenül fokozott óvatossággal érdemes vezetni, haladjunk lassabban és tartsunk nagyobb követési távolságot – figyelmeztetnek. Óvatosságra int a HungaroMet is, a tájékoztatás szerint kora délelőttig az északkeleti megyék kivételével nagy területen várható ónos vagy fagyott eső, az ónos eső mennyisége döntően 1 milliméter alatt alakul.

Frissítés:

Folyamatosan vonja vissza az ónos eső veszélye miatt kiadott riasztásokat a HungaroMet Nonprofit Zrt. kedd délelőtt. A meteorológiai szolgálat kedd hajnalban Zala, Veszprém, Fejér és Komárom-Esztergom vármegye egyes járásaira adott ki tartós ónos eső veszélye miatt másodfokú riasztásokat, majd ezeket még hajnalban elsőfokúra mérsékelte. Kedd délelőtt már csak Komárom-Esztergom, Vas, Zala, Somogy és Veszprém, valamint Csongrád-Csanád vármegye egyes járásaiban van elsőfokú riasztás gyenge ónos eső veszélye miatt. A HungaroMet előrejelzése szerint kedd kora délelőttig az ország délnyugati felén szórványosan még előfordulhat átmeneti ónos eső, amelynek mennyisége 1 milliméter alatt alakul.

 

 

Címkék: időjárás, ónos eső