Márki-Zay Péter elfogadná Bige László anyagi támogatását

Márki-Zay Péter elfogadná Bige László anyagi támogatását

Márki-Zay Péter (Képernyőfelvétel: Márki-Zay Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogadná-e Bige László nagyvállalkozó támogatását, aki ellen vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint vesztegetés miatt emeltek vádat? – erről kérdezte a Hír TV Márki-Zay Pétert, az interjút pedig az összellenzéki miniszterelnök-jelölt közösségi oldalán közvetítette.

A politikus válasza szerint kíváncsi, hogy milyen ügyek fognak kiderülni Bigéről, és arra is, hogy lesz-e vele szemben bírósági ítélet. Szerinte mindaddig, amíg nincs olyan ítélet, ami alapján visszautasítsák az anyagi támogatást, addig örömmel veszik azt. – Őszintén szólva bár engem nem támogatott Soros György, Lázár Jánost ebben a városban 60 millió forinttal támogatta egy nagyszerű cigány integrációs projektben. Nyilvánvaló, hogy ez a Soros György hihetetlen összegekkel támogatta Orbán Viktort is – tette hozzá megjegyezve, tudomása szerint a Fidesz az egytelen „Soros-bérenc” párt. Elmondta, nagyon kíváncsi arra is, a miniszterelnök mikor fogja visszafizetni a Sorostól kapott támogatást. 

Márki-Zay többször hangsúlyozta: addig bárki szabadon utalhat a kampányszámlájukra, amíg nem lesz jogosan bűncselekménnyel vádolható, vagy amíg nem derül ki, hogy a pénz bűncselekményből származik. Amennyiben utóbbi kiderülne, visszafizetnék a támogatást. – Elfogadok én bárkitől mindenféle pénzt, (...) ha Orbán Viktor maga személyesen utalna a kampányszámlámra, én azt is örömmel veszem. Bige Lászlótól se fogjuk visszautasítani a támogatását, sőt, Soros György is támogathaná Hódmezővásárhelyet, mint Lázár János idején – tette hozzá.