Tizenhatan hagyták ott egyszerre a Mi Hazánkat

Tizenhatan hagyták ott egyszerre a Mi Hazánkat

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke beszédet mond a március 15-i rendezvényükön (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

15 váci bajtársammal kiléptünk a Mi Hazánk Mozgalomból – ezt a közleményt juttatta el Csereklye Krisztina a Vác.hu oldalnak. Azzal indokolta, hogy a párt országos elnöksége egy újraszervezési határozatban minden váci tagot megfosztott a szervezeti tagságától és tisztségétől. – Egységes kilépési döntésünk meghozatalának elsődleges oka az országos elnökség irányába kialakult bizalmi válság, valamint a radikális, bajtársi szemléletünkkel összeegyeztethetetlen körülmények és döntések sorozata volt – fűzte hozzá, konkrét részletek nélkül.

A Mi Hazánk lapunk megkeresésére azt közölte, hogy valóban zajlik egy újjászervezés, emiatt szűntek meg a szervezeti tagságok, de „szó sincs megfosztásról”. Az újjászervezésre meghívót kapnak az egyéni tagok, „Csereklye Krisztina és az általa erősen befolyásolt párttagok ezt nem várták meg, hanem kiléptek önkéntesen a pártból”.

A távozó politikus azt is írta, hogy a váci szervezet törzsállományának távozását követően nem maradt olyan személy, aki hatékonyan fel tudná vállalni a polgármesteri-, illetve képviselő-jelölti indulást, így a jelen helyzet alapján a Duna bal partvonalán, a szobi határtól Budapestig, egyetlen városban sem indul jelölt a Mi Hazánk színeiben az önkormányzati választásokon. A párt szerint ugyanakkor a jelöltállítási folyamat még nem zárult le, folyamatosan bővül az indulók száma, Pest megyében jelenleg 170-en vannak.

Címkék: Mi Hazánk