Miniszteri biztos lett az Orbán Ráhel barátnőjeként emlegetett Jakab Zsófia

Miniszteri biztos lett az Orbán Ráhel barátnőjeként emlegetett Jakab Zsófia

Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese beszédet mond az ügynökség Michelin Guide magyarországi díjkiosztóján Budapesten, a Millenárison 2022. október 3-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter február 15-től kezdődően a kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Jakab Zsófiát - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

A kreatívipar világszerte a gazdaság gyorsan fejlődő és gyorsan bővülő ágazatának számít, amely a növekedés egyik motorja – írták. A tárcavezető a közlemény szerint a gazdasági növekedés helyreállításával és a fenntartható, dinamikus mértékű 4 százalékos GDP bővülés elérésével összefüggésben a miniszteri biztostól elvárja, hogy tárja fel az iparág fejlesztésének lehetőségeit, tegyen javaslatokat a növekedési potenciál kiaknázására, az ellátási láncok hatékony fejlesztésére, továbbá a nemzetközi jó gyakorlatok alkalmazására.

A miniszteri biztos ehhez kapcsolódóan felel többek közt a kreatívipari ágazati és vállalkozásfejlesztési programok megtervezésének és végrehajtásának koordinációjáért, a nemzetközi kreatívipari márkák magyarországi piacra lépésének ösztönzéséért és a hazai kreatívipari vállalkozások külpiacra lépését támogató politikák összehangolásáért. A Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt. közvetlenül a Nemzetgazdasági Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába kerül, amelynek szakmai koordinációjáért a miniszteri biztos felel – tették hozzá.

Jakab Zsófia a miniszterelnök lányának, Orbán Ráhelnek a barátnője, egykori évfolyamtársa.