Momentumos képviselők a parlament folyosóján faggatták Orbánt és Rogánt a kegyelmi ügyről

Momentumos képviselők a parlament folyosóján faggatták Orbánt és Rogánt a kegyelmi ügyről

Rogán Antal a Momentum videóján a parlament folyosóján 2024. február 26-án (Forrás: Momentum/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tavaszi ülésszak első napján az Országgyűlés folyosóján próbálták meg faggatni a kegyelmiügy-botrányról a Momentum képviselői Orbán Viktor kormányfőt és Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda hírszerzésért és kormányzati kommunikációért is felelős vezetőjét. A Momentum frakcióvezetője, Bedő Dávid azt próbálta meg tudakolni a kormányfőtől, mondja el, miért mentették fel K. Endrét. Válasz gyanánt Orbán csak annyit ismételgetett, ez ügyben „forduljanak az elnökasszonyhoz; nem vagyok feljogosítva, hogy az ő nevében nyilatkozzak.”

Tompos Márton, a párt alelnöke Rogánnak ugyanezt a kérdést tette fel. A Momentum videója szerint a miniszter erre azt vetette oda: az azonnali kérdésekre órájára tartogassák magukat. Miután újra nekiszegezték a kérdést, Rogán újra megismételte az előző mondatát, majd hozzátette, hogy kérdezzék azt, aki kegyelmet adott. Miután Tompos válaszában azt vetette fel, hogy „de hát az önök kormánya adott kegyelmet”, a miniszter azt mondta: a kormány nem ad kegyelmet.

Az Országgyűlés a tavaszi ülésszakának első napján megszavazta Svédország NATO-csatlakozását, elfogadta a kegyelmi ügybe belebukott Novák Katalin lemondását és helyette Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét választotta új köztársasági elnökké.