Süli János: Semmiről nem egyeztettem Schadl Györggyel

Süli János: Semmiről nem egyeztettem Schadl Györggyel

Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. (MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Semmiről nem egyeztettem Schadl Györggyel, nincs is semmi ilyesmi, ha jól tudom a jegyzőkönyvekben” – nyilatkozta a 444-nek Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter. 

A lap egy fügedi lakossági fórum alkalmával tudta megszólaltani a minisztert, akinek az irodájában még tavaly november 25-én tartott házkutatást az ügyészség a Schadl–Völner-ügy miatt.

Az ügyészek végül egy támogatási listát vittek el Miniszterelnökség Bihari János utcai épületéből, ahol Süli hivatala is található. A házkutatás vége előtt tíz perccel megjelent a tárca nélküli miniszter is, és vele is ismertették a házkutatás okát. A 444-nek most Süli azt mondta, hogy nem igazán házkutatás volt, hanem iratokat kerestek és azért nem beszélt róla, mert titoktartási nyilatkozatot írt alá.

Az ügyészeket a Schadl cégével, az Aqua Energy Solution Zrt.-vel kapcsolatos iratok, illetve a csökkentett szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos pályázatok érdekelték, mert Völner azt mondta Schadlnak egy telefonbeszélgetésben, hogy Sülinél lobbizott az ügyben, aki elmondása szerint „szeretettel várja ezt a dolgot”.

Völner Pállal a parlamentben napi szinten találkozott, ahol mindenféléről beszélgettek, de „ilyen ügyről nem beszéltünk”.

Végül azt is elárulta, nem számolt be a házkutatásról másoknak, „van nekem sok dolgom, amiről nem számolok be, azért vagyok felelős miniszter”.