Városháza-ügy: rendkívüli közgyűlést kezdeményez a fővárosi Fidesz–KDNP

Városháza-ügy: rendkívüli közgyűlést kezdeményez a fővárosi Fidesz–KDNP

A budapesti Városháza épülete (Fotó: Dezidor/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi a fővárosban a Fidesz-KDNP frakciója a Városháza ügyének és az ahhoz kapcsolódó telekügyek kivizsgálásáért – közölte a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője hétfőn a Fidesz Budapest Facebook-oldalon, amit az MTI vett észre.

Láng Zsolt a videóban azt mondta, hogy az ügyben Karácsony Gergely főpolgármester egyre mélyebbre süllyed: nem a kérdésekre keresi a választ, hanem folyamatosan mellébeszél és terel. – A budapestieknek joguk van tudni az elmúlt hetekben felmerült kérdésekre a választ – emelte ki a frakcióvezető, aki arra kérte a főpolgármestert, hogy – bár a jogszabályok szerint 15 napja van összehívni a rendkívüli közgyűlést – haladéktalanul, szerda reggel 9 órára hívja össze azt, hogy „végre elindulhasson az érdemi tényfeltárás”. A bejegyzés szerint a frakció a rendkívüli közgyűlésre egyetlen napirendi pontot javasol: vizsgálóbizottság felállítását az ügyben.

Mit mond a városvezetés?

Karácsony Gergely főpolgármester többször is cáfolta, hogy a főváros eladná az épületet, de tény, Barts Balázs, a budapesti vagyonkezelő vezetője írásbeli fegyelmit kapott, miután úgy tárgyalt mégis az értékesítés lehetőségéről befektetőkkel (erről egy hangfelvétel is nyilvánosságra került), mintha az valódi opció lenne, nem pedig egy elvetett lehetőség. Karácsony szerint Bartsot csőbe húzták, de a vagyonkezelő vezetője nem követett el bűncselekményt, csak az, aki a vele folytatott beszélgetést felvette. Péntek reggel a főpolgármester egyébként személyesen is elbeszélgetett a vagyonkezelő vezetőjével, és világossá tette a számára, hogy a jövőben figyelmesebben járjon el.