Vitézy Dávid még nem döntötte el, hogy indul-e a főpolgármesteri székért, de nagyon „unszolják”

Vitézy Dávid még nem döntötte el, hogy indul-e a főpolgármesteri székért, de nagyon „unszolják”

Vitézy Dávid az Egyenes Beszédben (Forrás: ATV)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Nem döntöttem még ezt el, ígérem, hogy március végéig végleges választ fogok arra adni, hogy elindulok-e ezen a főpolgármester-választáson” – mondta az ATV Start című műsorában Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár.

Arról is beszélt, hogy az LMP mellett számos civil szakmai szervezet is megkereste, és „unszolják”, hogy vállalja el a jelöltséget. Vitézy ugyan még be sem jelentette az indulását, a Medián januárban rögtön 23 százalékra mérte, ami azt jelenti, hogy többen szavaznának rá, mint a Fidesz eddig meg nem nevezett jelöltjére. 

Szintén az ATV információja volt, hogy Fideszben a tervek szerint a héten jelentik be, kit jelölnek főpolgármesternek. Kormányközeli forrásokra hivatkozva azt írták, hogy Szentkirályi Alexandra lehet a befutó. Igaz, épp ma mondtak le egy keddi eseményt, amelyen a kormányszóvivő is részt vett volna. A Karácsony mérlegen elnevezésű eseményt a Nézőpont Intézet eredetileg kedd délelőttre hirdette meg a Fidesz pártalapítványának székházába, és a Nézőpont munkatársai mellett Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is részt vett volna rajta. Hétfőn azonban egy közleményből kiderült, hogy későbbre halasztják a rendezvényt, magyarázatot nem adtak. A főpolgármesteri jelöléssel kapcsolatban a kormányszóvivő néhány hete egy kormányinfón úgy reagált, megtisztelőnek tartaná, ha felkérnék, de akkor még nem érkezett ilyen jelzés a kormánypártok részéről.

Az elmúlt hónapokban számos név felmerült a Fidesz lehetséges jelöltjeként, a kormányközeli Magyar Nemzet február közepén négyet is megemlített: állítólag Wintermantel Zsolt, Sára Botond főispán, Fürjes Balázs és Kubatov Gábor pártigazgató neve is felmerült Karácsony Gergely kihívójaként. Karácsony újrázását a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd támogatja, a regnáló főpolgármesternek egyelőre csak két kihívója ismert: a Jobbik – Konzervatívok jelöltje Brenner Koloman, a Mi Hazánk Mozgalomé pedig Grundtner András.