Miért fedd be a medencét télen is takarófóliával? (x)

Miért fedd be a medencét télen is takarófóliával? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha van egy saját, csak a te és a családod és a barátaid által használt kerti medencéd, akkor tudod, hogy bizonyos lépéseket meg kell tenni annak érdekében, hogy sok szezonon át biztonságosan használhasd azt. Ez nem extra dolog, hiszen egy kocsit vagy más berendezést is olykor ellenőriztetsz szakemberrel, illetve elvégzed a rajta megfelelő ápolási-karbantartási lépéseket. A családi medencénél a megfelelő vízhigiénia biztosítása, illetve a téli védelem elengedhetetlen.

Megtérülő befektetés a téli medencetakaró fólia

A Medence Óriás takarófóliái között megtalálod azokat a téli takarókat is, amelyekkel igazán sok, takarításra fordított időt megspórolhatsz magadnak, nem is szólva a kiadásokról. Hiszen ha az előírások szerint elvégzett takarítást követően lefeded a kertben álló medencét egy arra alkalmas speciális takarófóliával, akkor nem szóródnak majd bele újabb és újabb szennyezőanyagok. Nem lesz tehát, ami bomlásnak indulhatna a vízben, s ott nagy gondokat okozna. Pont emiatt sem kell majd külön további vegyszereket használnod. Rengeteg pénz maradhat hát a zsebedben, ha befektetsz egy téli medencetakaró fóliába.

A kiválasztás főbb szempontjai

Érdemes olyan méretű takarófóliát kiválasztanod a téli álmát alvó kinti medencéd védelmére, amely tökéletesen igazodik a medence méreteihez, legyen az bár négyzetes, ovális vagy kör alakú. Azt ajánlják azonban a hozzáértők, hogy a medence méreténél nagyjából másfél méterrel nagyobb anyagot válassz, minden oldalon nyúljon túl. Hiszen a téliesíthető, azaz a fémpalástos medencék esetében nehezéket szokás tenni a takarófóliára, minden oldalon több darabot.

Ennek az a célja, hogy a masszív nehezékek hatékonyan meggátolják e fedőburkolat elmozdulását, így nem jut a takarófólia alá semmi, s ezért semmi sem tud majd ott galibát okozni. Nem lesz algaszaporodás, az UV-sugarak sem tehetnek kárt a medence anyagában, s a következő szezonnyitáskor sokkal kevesebbet kell vesződnöd neked is a tennivalókkal.

Nagyon erős anyagból készül

Nem véletlenül készítik a medencetakaró fóliákat strapabíró anyagból. Kifejezetten a téli takarók sajátja, hogy gyakran szálerősítésű kettős rétegű polietilénből gyártják azokat, ezáltal rendkívül erős is az anyaguk, emellett pedig még nagyon jó tartással is rendelkeznek. Ez elkerülhetetlen a zord időjárási körülmények között, hiszen szélben, fagyban és a nagyon hideg napokon is megfelelő védelmet kell ezeknek adniuk a medencének.

Ha növelni szeretnéd a medencefenntartás hatékonyságát, és még a költséghatékony medence üzemeltetés is a célod, akkor mindenképp használj téli takarófóliát a medencéd védelméhez. Megkönnyíti a tavaszi munkáid, nem hűl úgy le a víz és kevesebb is párolog majd el, és jelentősen meg is növeled a medence élettartamát. Sok pénzt spórolhatsz tehát a használatával, és még a kerted is sokkal biztonságosabb lesz általa.