Magánkézbe adná a Pénzügyminisztérium jelenlegi épületét Varga Mihály

Magánkézbe adná a Pénzügyminisztérium jelenlegi épületét Varga Mihály

Varga Mihály (Fotó: Varga Mihály Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az lenne a leghelyesebb, ha a Pénzügyminisztérium épületét „visszakapná a magyar üzleti szféra” – derül ki Varga Mihály pénzügyminiszter Vg.hu-nak adott interjújából.

A Pénzügyminisztérium a tervek szerint 2024-ben, 76 év után a József nádor térről visszaköltözik a várba, ahol a második világháború végéig működött. A tárcának szánt régi-új épület évek óta épül a Szentháromság téren, a költségek már 100 milliárd forint felett járnak. A jelenlegi, József Nádor téri épületet az állam tulajdona, mióta 1947-ben rekvirálták a Magyar Általános Hitelbanktól. Az interjú alapján arra lehet következtetni, hogy a város egyik legértékesebb és turisztikailag legfelkapottabb helyén álló épületet esetleg magánkézbe adja az állam.   

Varga Mihály az interjúban beszélt arról is, hogy a kormány 3,6 százalékos gazdasági növekedést vár, és becsléseik szerint idén 5,2 százalék lehet az éves infláció, de ez még nem nevezhető alacsonynak, és elismerte, hogy veszélyeket is hordoz magában. Idén is tavasszal fogadja el a törvényhozás a következő év költségvetését – közölte, ezek szerint hiába éri rendszeresen kritika a büdzsé túl korai elfogadását. Arra a kérdésre, miszerint nem gond-e az, hogy az államkötvények magas kamata révén a kormány lényegében a gazdagoknak kedvez, Varga azt felelte: „kilencszázezer ügyfele van az államkincstárnak, így akkor tehát kilencszázezer gazdag ember van az országban. Vagyis a baloldal szerint is legalább minden tizedik magyar gazdag.”