Orosz katonák sérültek meg tisztázatlan módon az ukrán atomerőműnél

Orosz katonák sérültek meg tisztázatlan módon az ukrán atomerőműnél

Az orosz hadsereg által szervezett mariupoli sajtóút során készült kép a zaporizzsjai atomerőmű 1-es blokkjáról a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. május 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orosz csapatok által megszállt területen található Zaporizzsjai atomerőműnél több orosz katona is megsérült, valamint meghalt egy pontosan nem ismert "incidens" következtében. Az esetről a Telegrammon számolt be Dmitro Orlov, Enerhodar polgármestere - írja a portfolio.hu.

Kilenc katona különböző szintű sérüléseket szenvedett, vannak, akiket ambulánsan kezelnek, de olyan is akad, aki kórházban fekszik, kritikus állapotban. A tudósítás halálos áldozatokról is beszámolt. Az rtl.hu szerint a polgármester arról nem ejtett szót, történt-e szivárgás az erőműben, az áldozatokon túl csak annyit lehet tudni, hogy az incidens miatt az erőműben dolgozó szakemberek váltása nem tudott időben megérkezni. Az erőművet egyébként az oroszok fegyverraktárként is használják, sőt onnan támadásokat is indítanak.