A méret is lényeg: nagy zenei helyszínek a nyolc nap múlva kezdődő Szigeten

A méret is lényeg: nagy zenei helyszínek a nyolc nap múlva kezdődő Szigeten

A Sziget nagyszínpada 2022. augusztus 9-én (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tavalyi Sziget Fesztivált megelőzően volt egy sajtóbejárás, ahol lapunk munkatársa is feljutott a nagyszínpadra – egyszerűen döbbenetesek a méretek, elveszve éreztük magunkat a hatalmas térben. A szervezők idén sem adják alább: az augusztus 10-15. között következő rendezvény nagyszínpadának alapterülete most is több mint ezer négyzetméter lesz!

A hat fesztiválnapra hét headliner szintű sztárt is sikerült idén meghívni, és ők értelemszerűen a nagyszínpadon lesznek láthatóak. A Florence + the Machine nyit az első napon, majd sorban az Imagine Dragons, David Guetta, a Mumford & Sons is érkezik majd. Hétfőre két „főfellépő” is jut: Lorde és Macklemore. A Sziget zárónapján korunk egyik legnagyobb sztárja, Billie Eilish lép fel. Persze minden nap akár már délután 4-től befoglalhatjuk a helyünket a nagyszínpad előtt, mert lesz Sam Fender, Yungblud, Girl in red és Foals, meg sokan mások is – a magyarok közül, a Szigetre szabott koncertekkel például a Halott Pénz, a Carson Coma és Dzsúdló is.

Az elektronikus zenék epicentruma idén is a négyezer négyzetméteres Samsung Party Aréna lesz, ahol naponta különböző nagy partybrandek mutatkoznak be, a fesztivál alatt összesen harmincnégy különböző szettel. Az alternatív elektronikus zene legjobbjait gyűjti egybe a Sziget – ókori amfiteátrumokat idéző – buliszínpada, a háromezer raklapból felépített TicketSwap Colosseum. Az alternatív zenei irányzatokat tömörítő FreeDome presented by Mastercard nagysátrában egyszerre akár tízezren is bulizhatnak nemzetközi és magyar fellépőkre: utóbbiak közül kiemelendő Krúbi, a Jazzbois és az Ivan & The Parazol.

Címkék: Sziget Fesztivál