Távozik az SZFE kancellárja

Távozik az SZFE kancellárja

Szarka Gábor újonnan kinevezett kancellár a Színház- és Filmművészeti egyetem elé sorfalat álló hallgatók előtt 2020. október 8-án (Fotó: Független Szabad Egyetem)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja, Szarka Gábor jelezte, hogy távozik az intézmény éléről – közölte a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma az Indexhez eljuttatott közleményben. Hozzátették, a 2022/23-as tanév záróünnepségét követően jelezte a kuratóriumnak, hogy kezdeményezi szerződése közös megegyezéssel való megszüntetését.

„Szarka Gábor 2020. október elseje óta töltötte be az SZFE felső vezetői pozícióját; elévülhetetlen érdemei vannak a modellváltás sikeres lebonyolításában és az egyetem működésének stabilizálásában. Irányítása alatt az intézmény történetének legnagyobb infrastrukturális fejlesztésén van túl. Előtte álló új feladataihoz kitartást és erőt kívánunk!” – írták a kuratórium kommünikéjében.

Mint megírtuk korábban, Szarka Gábor ezredes, egykor gépesített lövész volt. Ő vezényelte le az egyetem elfoglalását és verte le a hallgatók és oktatók tiltakozását.