Kezdőlap Belföld Sorsára hagyt...

Sorsára hagyta faluját Hegedűs Zsuzsa munkatársa

Szomorú jelenet fogad minket Rózsafán. Döglött egeret pofozgatnak a kóbor macskák a háromszáz lelkes baranyai falu közepén, úgy egysaroknyira a már évek óta bezárva tartó italbolttól és pár méterre az ugyancsak rég megszűnt presszótól. És mivel tudvalévő, hogy azoknak a településeknek, amelyeknek bezár a kocsmája, hamarosan harangoznak, mindjárt el is kezdjük sajnálni Rózsafát. Mert hát kár érte.

HIRDETÉS

(Részlet a Magyar Hang 2018. október 5-i számában megjelent riportból!)

Különösen annak fényében, hogy négy évvel ezelőtt, amikor Bogdán László személyében agilis, fiatal, kormánypárti polgármestert választott magának a helyiek elsöprő többsége, még arról volt szó: mintafalu lesz Rózsafából. Ehhez egyrészt be is dobott mindent: öltönyös fotója ott lógott a falu jó pár villanyoszlopán, de intézett iskolakezdési csomagot is a falubelieknek, amit a szülők persze el is fogadtak.

Másrészt meg is volt ehhez a hátszele a vezetőnek, hiszen korábban a falvakat felvirágoztatni, vagy legalábbis megsegíteni hivatott kormányfői tanácsadó, Hegedűs Zsuzsa munkatársaként dolgozott a Miniszterelnökségen. Ennek köszönhetően tudta meglépni azt is, hogy hivatalos eljárást színlelve kikért olyan demográfiai és foglalkoztatottsági adatokat, amelyekhez magánemberként is hozzájuthatott volna. Csakhogy Bogdán megválasztását követően már nem találta olyan fontosnak Rózsafát. Helybeliek elmondása szerint alig tartózkodott a faluban, és Bogdán édesapja, a közmunkások főnöke lett az „igazi úr”, aki fia testvéreit is felvette dolgozni az önkormányzati hivatalba.

Segített a rászorulókon, hát feljelentették a csépai atyát – Magyar Hang

Ingyen temet, nem szed perselypénzt, mégis vannak rosszakarói Antal Andrásnak. Riport.

Ha pedig nagy ritkán haza is jött Rózsafára, akkor megesett, hogy szolgálati sofőr hozta nagy, fekete autón, olykor a kampányeszközeivel együtt. De előfordult az is, hogy a Miniszterelnökség munkatársa Audival vitette magát a miniszterelnök tanácsadójához Budára – hogy megsétáltassa Hegedűs Zsuzsa kutyáját.

Az új polgármester vezetésével jelenleg a kármentés zajlik a faluban, de az iskola újraindításában is reménykednek. A problémákról és a kivezető utakról, valamint a falu közepére épített szökőkútról a teljes riportban olvashat! Keresse a Magyar Hang 2018. október 5-én megjelent 21. számában! A lapot megtalálja csütörtök estig az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon!  És hogy miről olvashat még a 21. számban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

21,918lájkolóTetszik
851követőKövetés
10,199feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Odacsap a vasököl? – Magyar Hang-ajánló

Péntektől csütörtökig keresse a 31. számot az újságárusoknál! Már 28 oldalon, változatlan áron!

Kiemelt cikkek