Ungár Péter: Nem gondoljuk, hogy létezik ideológiamentes politika

Ungár Péter: Nem gondoljuk, hogy létezik ideológiamentes politika

Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő. Forrás: a képviselő közösségi oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Bár nem gondoljuk, hogy létezik ideológiamentes politika, és eddig egy ilyen próbálkozás sem volt sikeres, mégis sok sikert kívánunk mindenkinek aki alakítani kívánja a közéletet – közölte a Magyar Hang megkeresésére Ungár Péter, az LMP társelnöke annak kapcsán, hogy Vona Gábor új pártot jelentett be. Az LMP-s politikus egyúttal reményét fejezte ki, hogy „a közélet színvonalát javítja Vona Gábor és új pártja”, ha pedig megnevezi a konkrét ügyeket, amiket képviselni fognak, azokról az LMP – Magyarország Zöld Pártja készen áll a vitára.

Vona Gábor csütörtökön délelőtt a Facebook oldalán jelentette be, hogy a Második Reformkor Alapítvány párttá alakul, a nevük Második Reformkor párt (2RK). Elmondása szerint nem ideológiák mentén politizálnak majd, hanem a „reformkoriság” mentén, ezt úgy magyarázta meg, hogy csak az ügyeikért kívánnak dolgozni és közben hidakat építeni. A politikai identitásuk a politikai függetlenségük alapja is, vagyis sem a kormánypártokkal, sem az ellenzékkel nem lépnek politikai szövetségre.