Ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk, irány Lillafüred! (x)

Ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk, irány Lillafüred! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy telnek-múlnak a hetek, hónapok, arra lehetünk figyelmesek, hogy fáradtnak, sőt, mi több, egyenesen fásultnak érezzük magunkat. Ez csak egyet jelent: itt az ideje, hogy elutazzunk egy olyan helyre, ahol minőségi időt tudunk tölteni a párunkkal, családunkkal, és ahol végre kipihenhetjük magunkat.

És itt most nem feltétlenül arra gondolunk, hogy utazzunk el egy másik kontinensre vagy egy másik országba. Miért is tennénk, ha Magyarországon is rengeteg vonzó és ígéretes hely van, ami lehetőséget ad a kikapcsolódásra és a pihenésre egyaránt?

Az egyik ilyen helyszín Lillafüred, ahová mindenkinek el kell mennie élete során legalább egyszer - és persze többször is, ha jól érezzük magunkat és tetszik az, amit az ottlétünk alatt látunk, megtapasztalunk. Már csak az a kérdés, hogy hol szálljunk meg? Nos, a WoodLand Luxury vendégház Bélapátfalván szeretettel vár mindenkit, aki itt szeretne tölteni egy kis időt.

Most pedig nézzük meg, hogy miért is érdemes ellátogatni Lillafüredre!

Hangulatos település a Bükk-hegység lábánál

Lillafüred egy nagyon hangulatos település Észak-Magyarországon, egészen pontosan a Bükk-hegység lábánál. Az ittlétünk alatt tehát csodálatos természeti környezetet fedezhetünk fel, lenyűgöző panorámákat láthatunk, sétálhatunk, túrázhatunk, és persze bőségesen lesz lehetőségünk arra is, hogy egy kicsit szusszanjunk és kipihenjük a fáradalmainkat.

Gyönyörködhetünk a lillafüredi Kastélyszállóban

Miután megérkeztünk, az első utunk valószínűleg a Hámori-tóhoz fog vezetni, az ugyanis az egyik legikonikusabb látnivalója Lillafürednek. Nyáron, illetve tavasszal kedvünkre csónakázhatunk, télen pedig sok esetben van lehetőség arra is, hogy korcsolyázzunk a tavon - persze, csak a kellő óvatossággal és felszereléssel!

Bármit is csinálunk a tó körül, közben rá-rápillantva gyönyörködhetünk a lillafüredi Kastélyszállóban is, hisz az tulajdonképpen a tó mellett van. A közelben van lehetőség az étkezésre és a kávézásra is, ha egy kicsit megpihennénk.

Felülhetünk az erdei kisvasútra

Ki mondta, hogy a kisvasutazás csak gyerekeknek való? A Lillafüredi Erdei Kisvasút egy népszerű turisztikai attrakció, amire felnőttként is bátran felülhetünk, hogy a kanyargós utakon keresztül áthaladjunk a Bükk-hegységen. Az biztos, hogy ha így teszünk, akkor az erdők, völgyek közötti útvonalon lenyűgöző látványban lesz részünk, és ki tudja, lehet, hogy menni akarunk majd még egy kört.

Kirándulhatunk egyet az Anna-barlangnál

Ha Lillafüredre visz az utunk, akkor semmiképp se felejtsünk el ellátogatni az Anna-barlanghoz, ami a Szinva-patak közelében található, gyönyörű erdős területtel körülvéve. A patak felszín alá süllyedésének köszönhetően a barlangban különleges cseppkőképződmények láthatóak, ezeket vezetett túrák keretén belül csodálhatjuk meg.

Lillafüred valóban megér egy - vagy akár több - kirándulást, hiszen rengeteg élménnyel gazdagodhatunk, miközben ki is tudjuk pihenni magunkat és kellemesen tudjuk eltölteni az időt a családunkkal.