Kormányváltó gyűlést hirdetett Márki-Zay Péter

Kormányváltó gyűlést hirdetett Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország új ereje címmel „kormányváltó gyűlést” hirdetett Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom előválasztási miniszterelnök-jelöltje vasárnap délutánra a budapesti Fővám térre – derül ki a szervezet meghívójából. A délután 3-kor kezdődő eseményen részt vesz Márki-Zay Péter és a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjei is.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP miniszterelnök-jelöltje is kampányrendezvényt tart vasárnap, ő délelőtt 11 órára a budapesti Európa Hajóra várja az érdeklődőket. Arról fog beszélni, miként lehet „az ellenzék egységes és erős, a változás teljes, a kormányzás és az ország újraegyesítése pedig sikeres”. 

A két politikus a második és a harmadik helyen végzett az ellenzéki előválasztás első fordulójában a DK-s Dobrev Klára mögött. Karácsony és Márki-Zay pénteken már tárgyaltak egymással, és megállapodtak, hogy közösen indulnak a második fordulóban, egyikük miniszterelnök-, másikuk pedig helyettes-jelöltként. Hogy melyikük lép vissza, a következő napokban fog eldőlni.