Márki-Zay Péter: Ezen számok alapján nem nekem kell visszalépni

Márki-Zay Péter: Ezen számok alapján nem nekem kell visszalépni

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ezen számok alapján nem nekem kell visszalépni, de ezt közösen kell megbeszélni" – mondta az ATV Startban szerda reggel Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a Medián szerda este közölt kutatására reagálva. Ennek eredményéből Hann Endre közölt részleteket az ATV-ben, e szerint Dobrev Klárára a megkérdezettek 37 százaléka voksolna, őt Márki-Zay Péter követi 33 százalékkal, Karácsony Gergelyt pedig a megkérdezettek 24 százaléka választaná. 6 százalék pedig nem tudta, vagy nem válaszolt​.

Márki-Zay Péter szerint mindenképpen meghatározó a Medián mérése, mellyel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy nem ők rendelték ezeket a kutatásokat. A közvélemény-kutatások alapján Dobrev Klára után nagyon erős második a kutatásban – emelte ki.

Szerinte a Medián mérésének mindannyiuk számára mérvadónak kell lennie. Azt is elárulta, hogy saját mérésük is lesz, ezek közül az egyik cég, ami nekik mér, az a Závecz. Biztos, hogy ezeket a számokat figyelembe véve kell eldönteni, hogy kinek kell visszalépni. A reggeli interjú után jutott el szerkesztőségünkhöz a ZRI Závecz Research felmérése, mely szintén azt mutatja, hogy Márki-Zay népszerűbb lenne Karácsonynál.

Azt is elárulta, hogy szerdán is tárgyalni fognak, de csütörtökig dönteni kell. A kutatások alapján kijelentette, hogy a jelenlegi jelöltek közül ő a legesélyesebb Orbán Viktorral szemben.

Szerinte kizárólag ő rendelkezik kellő tartalékkal, mivel a másik két jelölt csak a kormányváltók harmadát tudja megszólítani, őhozzá naponta mennek kiábrándult fideszesek. „Már most megindult a Fidesz eróziója, ha látnak egy hiteles, vidéken is sikeres jelöltet, akkor át fognak állni” – mondta. Kijelentette, hogy nem tart attól, hogy erodálná a szavazatokat a Karácsony Gergellyel való meccselésük. Akkor lenne elégedett a részvétellel, ha legalább ugyanazt a részvételt kell hozná, mint az első fordulóban.