Orosz visszavonulásról számoltak be Csernobilból

Orosz visszavonulásról számoltak be Csernobilból

A csernobili atomerőmű sérült reaktorát védő szarkofág (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csapatokat vont vissza Oroszország a csernobili atomerőműtől az AFP hírügynökség szerint. John Kirby, az amerikai Pentagon szóvivője arról beszélt, hogy az előző 24 órában azt tapasztalták, az oroszok csapataik kis részét áthelyezték. Csernobil az egyik olyan terület, ahonnan fegyveres erőket vontak vissza. A katonák egy részét Belaruszba szállították.

Az Ukrajina Online arról számolt be belarusz források alapján, hogy sugárfertőzött orosz katonákat szállítottak kórházba Homelben. A cikket szemléző Index.hu szerint a katonák a Csernobiltól nyugatra fekvő Vörös-erdőben ásták be magukat, amely a radioaktív zóna egyik legaktívabb részének számít. A katonák védőfelszerelés nélkül tartózkodhattak a fertőzött területen.

Mint arról korábban írtunk, Csernobilben is folytak harcok az oroszok és az ukránok között. Az atomerőművet az invázió első napján, február 24-én foglalták el az oroszok. Az ukrán személyzet működtette azóta is az erőművet.

A háborúról szóló percről percre közvetítésünket itt olvashatja!

Címkék: Ukrajna, háború, Csernobil