Magyar Péter tulajdonképpen lehülyézte Dobrev Klárát a DK szerint

Magyar Péter tulajdonképpen lehülyézte Dobrev Klárát a DK szerint

Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt 2024. április 26-án (Fotó: Magyar Hang/Albert Enikő)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter tulajdonképpen lehülyézte Dobrev Klárát. Tényleg itt tartunk? – ezt írta és ezt a kérdést tette fel Molnár Csaba. A Demokratikus Koalíció alelnöke Magyar Péter pénteki tüntetésén elmondottakra hivatkozott, a NER-rel szembeforduló politikus ugyanis ott arról beszélt, hogy kiáll vitázni Dobrev Klárával, bár galambokkal nem szeret sakkozni. Molnár Csaba szerint az idézett gondolat eredetileg egészen pontosan úgy hangzik, hogy hülyével vitatkozni olyan, mint galambbal sakkozni. (Magyar Péter itt egyébként arról is beszélt, hogy Dobrev Klárával és a Fidesz EP-listáját vezető Deutsch Tamással is vitázna, bár Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet hívta ki.)

A DK alelnöke szerint tehát Magyar Péter „már sokadik alkalommal tulajdonképpen lehülyézte Dobrev Klárát”. Azt a Dobrev Klárát, aki jogász-közgazdász, négy idegen nyelven beszél felsőfokon, „akire a német Bundestagtól a londoni Westminsterig úgy tekintenek, mint az európai Magyarország arcára”.

Szerinte a Fidesz világától megszokhattuk, hogy még a legaljasabb jelzőktől sem riadnak vissza, de a legfelkészültebb ellenzéki politikusról eddig még ők sem merték azt hazudni, hogy hülye. Magyar Péter is jobban tenné – írta –, ha valóban kiállna, és egy vitában bizonyítana Dobrev Klárával szemben. Eddig két ilyen megkeresés érkezett, Dobrev Klára mindkettőre igent mondott, Magyar Péter egyikre sem.