Lázár János: Ha hitvány emberek kerülnek közénk, azt hiszik majd, hogy mi is hitványak vagyunk

Lázár János: Ha hitvány emberek kerülnek közénk, azt hiszik majd, hogy mi is hitványak vagyunk

Lázár János a Blikk stúdiójában (Forrás: Blikk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha hitvány emberek kerülnek közénk, azt hiszik majd, hogy mi is hitványak vagyunk – erről is beszélt Lázár János a Blikknek, amikor Simonka György került szóba. A miniszter ugyanis még 2021 májusában azt mondta a csalással vádolt politikustársáról, hogy „nem az a baj, hogy itt van, hanem, hogy ide került, közénk”. Most úgy fogalmazott, hogy a Fidesz egy erős és sikeres politikai közösség, amihez az elmúlt tizenöt évben nagyon sokan csatlakoztak a siker reményében. Olyanok is jöttek, akiknek nem kellett volna és ők szavazatban mérhető károkat okoznak. Arra a kérdésre, hogy Simonka György hitvány ember-e, a miniszter csak annyit mondott, hogy általános megjegyzést tett.

Szóba került az interjúban természetesen a MÁV is, Lázár János szerint a cég minden kormány alatt nagy állami monstrumként működött. – Most is hajlamos erre, ezért kell néha noszogatni őket... – mondta annak kapcsán, hogy több embertől is megváltak, mielőtt megkezdődött az egyes fővonal felújítása.

A miniszter szerint egyébként részben tudatosan drágítják az autózást – például az autópályamatricák árának emelésével –, de részben külső körülmények hatására is történik, hogy az uniós irányelveknek megfeleljünk. – De kétségtelen szándékunk, hogy minél több ember az olcsó tömegközlekedést válassza – mondta.

Címkék: Lázár János