Meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet a kormány

Meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet a kormány

Orbán Viktor miniszterelnök (elöl j) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (elöl b), miután elfogadták az alaptörvény hetedik módosítását az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 20-án. A törvényhozás 159 igen, 5 nem szavazattal fogadta el a módosítást a kormány kezdeményezésére, amely szerint az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány 2022. június elsejéig meghosszabbítaná a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetet – írja az Mfor.hu. Mint kifejtették, ez abból derült ki, hogy újabb salátatörvényt nyújtott be a parlamentnek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, ebben található ez a módosítás is.

A lap szerint azzal indokolják ezt, a járvány nem tűnt el, így a járvány okozta nehézségek sem, sőt, a koronavírus mutálódik is, és a variánsai korábban nem tapasztalt gyorsasággal terjednek. Vagyis a problémák gyors és rugalmas megoldása érdekében van szükség a hosszabbításra, de ha a járványhelyzet engedi, a kormány le fogja fújni ezt a különleges jogrendet.

A módosítás megjegyzi: mivel jövő tavasszal – áprilisban vagy májusban – jönnek a választások, a salátatörvény kitér arra is, hogy a választás kitűzése az Alaptörvényből következik, ezért azt a különleges jogrend fennállása nem befolyásolja.