Minden negyedik nyereményautót az OTP-nél hagytak a betétesek

Minden negyedik nyereményautót az OTP-nél hagytak a betétesek

OTP Bank (Fotó: OTP Bank / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több száz új autó, illetve az áruk ragadt be az OTP Banknál az elmúlt évtizedekben, csak az elmúlt másfél évben a kisorsolt nyereményautók negyedéért nem jelentkeztek a betétesek – írja az rtl.hu. A portál cikke szerint a gépkocsinyeremény-betétből még ma is több százezer van, és tízmilliárdokat tartanak benne úgy az emberek, hogy meg se nézik, ők nyerték-e éppen a havonta kisorsolt autók valamelyikét.

Ennek az a következménye, hogy a kisorsolt új autók közül szinte minden hónapban akad egy, amelyik végül nem talál gazdára. Ha a sorsolástól számított 30 napon belül nem jelentkeznek a nyertesek, azután már csak az autó árát tudják átvenni, ebben a formában viszont nem évül el a nyeremény – csak az értékét veszíti folyamatosan az infláció miatt.

Az rtl.hu cikke szerint az elmúlt évtizedekben több száz nyereményautó ára ragadt be az OTP-ben, mert a kisorsolt nyertesek nem vették át sem az autót, sem az árát. A nyereményről egyébként nem kap értesítést a betétes, arról csak akkor értesül, ha megnézi, kihúzták-e a betétjét.

Címkék: OTP, nyereményautó