Több mint egymillióan regisztráltak már a vakcinára idehaza

Több mint egymillióan regisztráltak már a vakcinára idehaza

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 6-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus elleni védőoltásra regisztráltak száma meghaladta az egymilliót – jelentette be a közösségi oldalán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Mint elmondta, az interneten 632 ezer ember jelentkezett, postai levélben pedig 391 ezren iratkoztak fel a vakcinára.

Emlékeztetett, hogy az oltások Magyarországon december 26-án kezdődtek az egészségügyi dolgozók körében. Elmondta, zajlanak az előkészületek, hogy az idősotthonokban élők is mihamarabb megkaphassák a védettséget. Dömötör Csaba arra biztatott a videójában, hogy aki nem tette meg, regisztráljon a védőoltásért, mint mondta, a vakcina a leghatékonyabb eszköz a koronavírus ellen.

Az Operatív törzs szerdai tájékoztatóján elhangzott, hogy eddig csaknem 21 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be a jelenleg működő 25 oltóponton. – Eddig 78 ezer főre elég oltóanyag érkezett, és hetente érkeznek az újabb szállítmányok – tette hozzá Müller Cecília országos tiszti főorvos.

https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/posts/1350681785291693