Ungár Péter: Kövér szerint az ellenzékieket meg kell semmisíteni politikailag

Ungár Péter: Kövér szerint az ellenzékieket meg kell semmisíteni politikailag

Kövér László és Ungár Péter. Magyar Hang-montázs.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kövér Lászlónak az a politikai felfogása, hogy két opció létezik Magyarországon: az ember vagy mindig és mindenben Orbán Viktorral ért egyet, vagy egy alávaló hazaáruló, akit meg kell semmisíteni politikailag – így fogalmazott a Magyar Hangnak Ungár Péter, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja, amikor Kövér László kiszivárgott és nagy vihart kavart beszédéről kérdeztük.

A Direkt36 oknyomozó portál szombaton közölt egy hangfelvételt, melyen Kövér László házelnök a titkosszolgálatok vezetői előtt egy zárt tanácskozáson nemzetbiztonsági veszélyként beszélt az ellenzékről. Kövér László kitért arra is, hogy neki épp a „szolgálatok mai és leendő vezetőiben és munkatársaiban van” a legnagyobb bizodalma, hogy megvédik az országot az általa megfogalmazott veszélytől.

Ungár Péter úgy látja, Kövér Lászlónak az a politikai felfogása, hogy két opció létezik Magyarországon: az ember vagy mindig és mindenben Orbán Viktorral ért egyet, vagy egy alávaló hazaáruló, akit meg kell semmisíteni politikailag. – Nála ez a kettősség létezik, ezt mondta el ebben a beszédben – jelentette ki a Magyar Hangnak nyilatkozva az LMP országgyűlési képviselője. Azzal folytatta, hogy Kövér László volt az első Orbán-kormány titkosszolgálatokért felelős minisztere, így tudatában kellene lennie, hogy egy, a szolgálatok előtt elmondott beszéd különösen nagy jelentőséggel bír. – Így azt kijelenteni a politikai ellenfeleiről, hogy ők nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, az túlmegy azon a határon, hogy valaki egy „egyszerűen” szélsőséges politikai véleményt fogalmaz meg – fogalmazott.

Az LMP-s képviselő elárulta lapunknak, hogy a nemzetbiztonsági bizottság következő, december 9-i ülésén Pintér Sándor belügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is számíthat az ellenzéki képviselőktől kellemetlen kérdésekre a Kövér-ügyben.

Rákérdeztük arra is, hogy Kósa Lajosnak a Pegasus kémszoftvert illető kijelentései és annak ügyészségi cáfolata után (Kósa azt állította, hogy a Belügyminisztérium vásárolta meg a szoftvert, mire a vádhatóság azt reagálta, hogy a Fidesz alelnöke nem mondott igazat) kiderült-e végre, hogy ki, vagy mely szerv vásárolta meg a kémszoftvert. Erre Ungár Péter azért nem kívánt válaszolni, mert szerinte ha ő olyan kijelentéseket tett volna, mint Kósa Lajos, akkor már a kormánymédia címlapjain szerepelne mint államtitoksértő személy. Azt mindenesetre érdekes, újszerű jogértelmezésnek és védekezésnek nevezte, amikor valaki azért nem sért államtitkot, mert képtelen az államtitkot intellektuálisan értelmezni. Ezt, illetve Kósának a témában a 444-nek tett nyilatkozatát, miszerint ő azért nem sértett államtitkot, mert „nem jogi, hanem köznapi” nyelven nyilatkozott, Ungár Péter a South Park sorozatból ismert Csubakka-védelemhez hasonlította.

Ungár Péter egyébként határozott nemmel felelt lapunk azon kérdésére, hogy szerinte lehet-e következménye Kövér Lászlónak az Alkotmányvédelmi Hivatal épületében tavaly elmondott beszéde a Pegasus kémfegyver bevetése.