Varga Judit vezetheti a Fidesz EP-listáját

Varga Judit vezetheti a Fidesz EP-listáját

Varga Judit (Forrás: Varga Judit/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Varga Judit igazságügyi miniszter lehet a jövő évi európai parlamenti választáson a Fidesz-KDNP listavezetője – értesült a Magyar Nemzet. A kormányközeli lap megfogalmazása szerint a konzervatív erők megerősödéséért fog dolgozni. A miniszter 2009-től kilenc évig már dolgozott az Európai Parlamentben politikai tanácsadóként, ahol három évig tagja volt Áder János EP-képviselő, későbbi köztársasági elnök csapatának.

Az EP-választásokat itthon június 9-én tartják majd, egy időben egyébként az önkormányzati választással. Az ellenzéki pártok várhatóan önállóan indulnak, de itt még bőven van nyitott kérdés. Már csak azért is, hiszen az egy napon megtartott helyhatósági voksoláson sok helyen közös jelöltek lehetnek, vagyis érthetően el kell majd magyarázniuk, hogy egyik részről versengenek, másik részről pedig együttműködnek.